dinsdag 10 november 2015

Documentaire Ronaldo tested to the limit

Ronaldo Tested to the limit
Als een van de drie documentaires heb ik voor de documentaire Ronaldo Tested to the limit gekozen. Hierin wordt de professioneel voetballer Cristiano Ronaldo getest op zijn prestaties, dus op wat zijn de capaciteiten van hem etc. Dit wordt gedaan door middel van testen die vastgelegen worden door middel van technologie om zo hier alles uit Cristiano Ronaldo te halen wat in hem zit. Dat spreekt mij ook voornamelijk aan dat alles uit jezelf wordt gehaald wat er in zit, nooit opgeven altijd proberen iets te verbeteren. Plus het gaat over de sport wat ik van jongs af aan al beoefen en dit me dus extra prikkelt.




Samenvatting 
In de documentaire zie je een test over/van Cristiano Ronaldo. In vele testen die hij aflegt is te zien dat hij boven het natuurlijke presteert. Een voorbeeld van een test is dat een bal voor gegeven wordt en op het moment dat de bal gegeven wordt, gaat het licht uit en is het donker. Toch weet hij de bal te raken en sterker nog te scoren. Uit dit onderzoek is uiteindelijk te concluderen dat Ronaldo niet alleen zijn ogen als zintuig gebruikt om op het juiste moment de bal te raken.  Hij heeft dit waarschijnlijk al zo goed getraind en ontwikkeld dat hij wel automatisch de bal goed weet in te schatten. Daarnaast heeft hij naast het harde werk veel talent.
Naast de afgelegde testen komen ook wetenschappers die beredeneren aan de hand van de testen waarom Cristiano Ronaldo beter is dan andere profvoetballers. Tijdens deze fragmenten en tijdens de afgelegde testen zie je kleine filmpjes uit wedstrijden van Cristiano Ronaldo, waarbij zijn bewegingen in de wedstrijd uitvoert en in tijdens het onderzoek deze aan elkaar worden gekoppeld. Daarnaast wordt hij persoonlijk nog geïnterviewd over hoe zijn ervaringen zijn tijdens bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd. Om mentaal een beeld te kijken waar hij over nadenkt. Hoe zijn gedachten werken en waarom die bepaalde keuzes maakt.
Cristiano Ronaldo heeft zich door zijn prestaties en kijkend naar de testresultaten gedifferentieerd van andere professionele voetballers. Daarom hoort hij bij de beste van de wereld.

Meerwaarde SGM-professional
In de documentaire krijg je te zien door een aantal testen waar de kwaliteiten en talent liggen van deze professional. Ik denk dat dit zeker een meerwaarde is voor een SGM-professional. Als toekomstig SGM-professional moet je een arsenaal aan vaardigheden beschikken om het beroep uiteindelijk uit te voeren. Deze vaardigheden worden momenteel bij ons getest door middel van tentamens om te kijken of je geschikt bent voor deze beroepskeuze. Daarnaast onderscheid je je van de rest door ergens beter in te zijn dan anderen. Dat is naast de ‘’test to the limit’’ nog een belangrijk aspect uit de documentaire en voor een SGM-professional, want waar liggen jou specialiteiten, waarom ben jij beter dan anderen. Dit onderscheid je weer zodat jij uniek bent en je kan onderscheiden van de concurrentie.


Meerwaarde voor mijn sporthart
Om mijn sporthart een weerwaarde te geven heb ik gekozen voor deze documentaire. De reden hiervan is omdat ik altijd met veel liefde naar het spel voetbal kijk, maar niet naar de waarden van een SGM-professional. Dit vond ik een mooie kans om het spel voetbal te betrekken met de waarden van een SGM-professional. Daarnaast is dit een speler, een van de besten van de wereld, die getest wordt tot het uiterste wat er ter zijn eigen beschikking staat en dit vervolgens vast te leggen. Zo zie je wat er door training en talent wel niet mogelijk is in het menselijk lichaam. 




Een van de testen die zijn uitgevoerd, kleine impressie wat hij in zich heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten